Meet JCI Prahova - Alin Radu

Alin Radu este project manager-ul Clubului de Public Speaking și membru JCI Prahova din 2013. 

 

1. Cum ai aflat de JCI și JCI Prahova?

Despre JCI am aflat la prima editie a targului de job-uri organizat la Casa de cultura a studentilor. Atunci am participat la un workshop sustinut de colegul nostru Iulian Sirbu, dupa care am fost invitat la evenimentul de Public Speaking, care pe vremea aceea avea cam 10-12 participanti.

2. Ce te-a determinat să devii membru?

Simteam nevoia de a ma atasa de un grup de oameni care au aceleasi valori ca si mine, iar in JCI i-am gasit. Practic nici nu ne-am cautat prea mult, a fost, sa zic asa, un fel de „dragoste la prima vedere”.

3. JCI Prahova este primul tău proiect de voluntariat?

Cu acte in regula, da.  Eu am mai fost implicat intr-un proiect , un centru social pentru mamele cu copii fara adapost, si chiar daca timpul nu imi permite incerc, pe cat posibil, sa nu renunt la acest prim act de voluntariat. 

4.Ce ai învățat în această perioadă?

Am invatat ca oricat de diferiti am fi tot exista oameni si inca foarte multi, care se ghideaza dupa aceleasi principii ca si mine; lucru ce a facut sa imi imbogatesc semnificativ numarul de prieteni, si nu ma refer aici la prietenii de pe facebook.

5.  Care este proiectul tău preferat?

Fara nicio urma de indoiala, evenimentul de public speaking. Dupa primul discurs sustinut am ajuns la concluzia ca trebuie sa vorbesc in public mai des; asa am ajuns in scurt timp sa coordonez Clubul de Public Speakig.

6. Ce planuri/proiecte ai pentru anul acesta?

Asa cum spuneam Clubul de Public Speaking ramane pe primul loc, dar in JCI nu te poti limita la un singur proiect chiar daca iti doresti. Sunt atat de multe provocari si atat de multe satisfactii incat vrei sa faci parte din toate proiectele.

7. Care crezi că sunt abilitățile ce te recomandă pentru funcția de pm PS?

In primul rand imi place foarte mult vorbitul in public; am picat dintr-o extrema in alta si anume din persoana careia ii era frica sa vorbeasca in public am ajuns sa coordonez si sa moderez evenimentul si asta e o dovada ca pasiunea nu cunoaste limite, nu cunoaste frica. In al doilea rand imi place sa invat, si aici am ocazia sa invat multe lucruri. Nu in ultimul rand imi place sa ajut si calitatea de pm intr-un ONG e diferita de cea dintr-o corporatie. Aici ajuti oamenii pe care ii coordonezi, nu le dai ordine, nu esti un sef, esti cel care te pui la dispozitia fiecarui membru al echipei astfel incat rezultatul final sa depasasca asteptarile oricui.

8.  Trei lucruri pe care le spune un prieten despre tine sunt...

Poate ca la intrebare acesta trebuia sa raspunda un prieten. Probabil ar spune ca sunt o persoana careia ii place sa detina controlul (nu sefia), pasionata de ceea ce face si care se simte foarte bine printre oameni.  

9. Trei lucruri pe care le spune o persoană ce nu te place sunt....

Nu stiu; ar putea spune multe: ca nu sunt blond, ca nu am ochii verzi, etc. dar cu siguranta ar putea spune ca sunt incapatanat, lucru care de foarte multe ori este adevarat.

 10. Motto-ul tău este...

„Let your faith be bigger than your fears.”

11. Un sfat pentru viitorii și actualii membri....

Mi-e greu sa-i numesc membri; suntem prieteni intai de toate. Ii indemn sa ramana frumosi, pentru ca oamenii frumosi sunt oamenii care fac lucruri frumoase. Pe cei care vor sa se alature noua ii sfatuiesc sa caute sa inteleaga motivul pentru care suntem un grup atat de unit si anume „Unite to impact”.  

 

În 2015 JCI celebrează 100 de ani de existență. Acționăm local pentru impact global.

Fii parte din comunitatea noastră și sprijină antreprenoriatul românesc.

 

Acest interviu a fost realizat de Bianca Dăniță pentru blogul JCI Prahova. Be better!

 

Postat de Bianca Dăniță in categoria Public Speaking
la data de 23 aprilie 2015 ora 12:38