Implică-te! Acţiunea ta face diferenţa!

Există o limită până la care guvernele pot aduce schimbări pozitive în societate. Prin asumarea rolului de cetăţeni activi într-o societate globalizată, membrii JCI acceptă provocările din jurul lor, având iniţiative de dezvoltare locală.

Aceste proiecte „tailor-made” presupun cunoaşterea de către membrii JCI a elementelor de planificare strategică pentru a genera soluţii creative şi eficiente la problemele comunităţilor din care fac parte.

Be Better! Fii mai bun!

Membrii JCI caută modalităţi prin care să transforme în practică sloganul Fii Mai Bun! Noi avem o abordare critică a provocărilor cu care se confruntă societatea şi acţionăm în folosul comunităţilor noastre, devenind parte din soluţie. Căutăm constant soluţii mai bune, pentru a construi comunităţi mai bune, creând astfel un viitor mai bun.

Cetăţeni activi autentici!

Fiind cetăţeni globali, noi toţi avem drepturi şi responsabilităţi, precum şi obiective comune. Prin intermediul cetăţeniei active, punem în practică accepţiunea noastră despre responsabilitatea socială, pentru a atinge aceste obiective şi a aduce beneficii comunităţilor din lumea întreagă. Fondatorul JCI, Henry Giessenbier a fost un cetăţean activ autentic. El a făcut primii paşi în acestă direcţie şi a încurajat tinerii să se implice în comunitate încă din 1914, iar membrii JCI îi urmează exemplul de-atunci până în prezent…

Go Local = Impact Global!

În JCI acţiunea este la nivel local, însă principiile de acţiune şi impactul sunt globale. Membrii înţeleg că într-o societate globală, acţiunea lor locală are ecou pe tot globul. 5000 Organizaţii Locale JCI, se concentrează asupra problemelor / provocărilor din comunităţile lor, sunt unite de o mişcare globală, creând impact global.

Principiul „un an de leadership”

Având acest principiu ca nucleu al organizaţiei, JCI oferă oportunităţi de leadership pentru membri noi în fiecare an.

Un an în care să străluceşti.

Un an în care să creezi impact pozitiv.

Un an în care să conduci.